Lubisz kosmetyki? Chcesz poznawać nowości? Jesteś łowczynią okazji, która równie chętnie uzupełni swój budżet? Zostań Konsultantką Avon i korzystaj z wielu dodatkowych możliwości. Oszczędzaj na zakupach, zamawiaj produkty ze zniżką i z dostawą bezpośrednio do domu. Zarejestruj się na Konsultantka.pl Avon całkowicie za darmo i ciesz się kosmetykami w super niskich cenach. Rejestracja AVON jest szybka i bezproblemowa, a dalsza współpraca zależy tylko od Ciebie. Nie masz żadnych zobowiązań, to dodatkowe zajęcie, które możesz wykonywać w czasie wolnym. Dołączając do Avon jako konsultantka i pracuj na własnych zasadach.

Akcja "Małą literką".

piątek, 30 października 2015


MaŁa! DUŻA liteRa! Ktoś Zapyta cO to Za róŻniCa?

Ja odpowiem WIELKA! 

          Dzieci uczą się szybko i dziś nikogo nie dziwi trzylatek znający wszystkie litery alfabetu lub czytający metoda globalną. Ale na rynku istnieje luka edukacyjna w postaci braku odpowiednich klocków do nauki małych liter polskich.  W moim domu niestety też takich kloców brak, mimo, że jestem na etapie uczenia syna czytać, a córki rozpoznawania liter. Mając odpowiednie narzędzie nauka przebiegałaby sprawniej.
Czytaj dalej »

Sałatka brokułowa z makaronem i serem feta.

niedziela, 25 października 2015


        Dziś Polacy żyją wyborami, ale trzeba coś przecież jeść. Niekwestionowanym królem naszych stołów jest dzisiaj z pewnością makaron, bowiem 25 października przypada Światowy Dzień Makaronu. Trzeba to powiedzieć otwarcie – nie wyobrażamy sobie życia bez makaronu.  
Historia makaronu sięga 4 tysięcy lat i jest on jednym z najchętniej spożywanych produktów. Słowo „makaron” jest związane z greckim określeniem, które oznacza po prostu mąkę wymieszaną z wodą.
Makaron jest źródłem łatwo przyswajalnych węglowodanów złożonych oraz błonnika, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jednocześnie makaron posiada również niski indeks glikemiczny, a dodatkowo niską zawartość cholesterolu. Polacy zjadają średnio 5 kilogramów makaronu rocznie, to klasyfikuje nas na dziewiętnastym miejscu na świecie. Na pierwszym są oczywiście Włosi, którzy zjadają rocznie 28 kilogramów.

Zatem świętujmy Światowy Dzień Makaronu sałatką brokułową z makaronem i serem feta.


Czytaj dalej »

Warzywne koszyczki tostowe.

sobota, 17 października 2015

Uwielbiam tosty, mimo że nie posiadam  tostera. Niebanalne, zaskakujące i przede wszystkim pyszne i proste w wykonaniu - warzywne koszyczki tostowe. Tak podane  tosty idealnie pasują na babską posiadówkę lub spotkanie z dawno nie widzianą ciotką. 
Oczywiście podstawa są kromki chleba tostowego, resztę dodatków to pełna dowolność - papryka, cukinia, pomidory, oliwki, ale również pieczarki, cebulka itp. Co tylko lubisz i masz w lodówce. Koniecznie ser mozzarella i ulubione ziołowe przyprawy. 

Czytaj dalej »

Liebster Award

piątek, 16 października 2015



Jeżeli ktoś nominował Cię do Liebster Award, zapewne jesteś początkującym blogerem/blogerką. Możesz, ale nie musisz odpowiedzieć na 11 pytań zadanych Ci przez osobę nominującą, następnie Ty zadajesz serię swoich pytań kolejnym wskazanym blogom.
Zabawa ma na celu odkrycie 11 nowych blogów, dzięki czemu wszyscy możemy się poznać i dobrze bawić!


Niestety, kto się ociąga ten na 2 razy więcej roboty :) Zostałam nominowana przez Mamavita oraz Matka Na Wygnaniu  - dziękuje i zabieram się do roboty.  
Czytaj dalej »

Muffinki - ulubione przekąski.

sobota, 10 października 2015

            Kto nie lubi muffinek, czy po prostu babeczek? Nie znam nikogo, kto pogardził by moimi muffinkami.  No może prócz mojego męża, który aktualnie jest na diecie, ale o tym przy innej okazji.
Muffiny - szybki, łatwy wypiek, który zawsze wychodzi. Za to kocham te cudeńka. Nadają się na każdą okazje i można je w dowolny sposób podawać i ozdabiać.
Ja korzystam ze sprawdzonego,  prostego przepisu, który modyfikuje w zależności od zachcianek.

Składnik baza podstawowa:

- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 szklanki cukru
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki oleju
- 1 jajko

Mieszamy bardzo dokładnie składniki suche oraz osobno, ale równie dokładnie składniki mokre. Następnie przelewamy mokre do suchych i mieszasz niezadługo, ponieważ ciasto nie wyrośnie. Gotową masę przekładamy do papilotek na muffinki. Pieczemy w temperaturze 175 stopni Celsjusza przez ok. 20 minut.


Ciasto podstawowe warto urozmaicić dodatkami: orzechami, konfiturami, czekoladą itp. Kto co lubi.

Dziś na naszym stole królowały muffinki marchewkowe.

Smacznego!
Czytaj dalej »

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia