Kruche ciasteczka na jeden kęs. Uwielbiam, ponieważ można je szybko przygotować i szybko zjeść ;)
Składniki:
250 g mąki
120 g miękkiego masła
80 g drobnego cukru
50 g zmielonych migdałów bez skórki
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 tabliczka czekolady
Miękkie masło utrzyj z cukrem, dodaj jajko oraz stopniowo dodawaj mąkę i migdały, cały czas
mieszając. Na samym końcu do masy dodaj pokruszoną czekoladę. Z masy formuj małe kuleczki wielkości orzecha
włoskiego, które delikatnie spłaszcz i wyłóż na blachę z papierem do pieczenia. Piecz około 10-12 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
Bardzo się cieszę, że
tu jesteś! Mam nadzieję, że wpis Ci się spodobał.
Zapraszam do komentowania tu
lub na FB. Pozdrawiam!
Zjadłabym takie ciasteczka, dzięki za przepis. ;)
OdpowiedzUsuńto następnym razem zapraszam :)
UsuńZ chęcią spróbuję ten przepis:)
OdpowiedzUsuńOoooo takie jakby pieguski, u nas by szybko zniknęły :)
OdpowiedzUsuńU nas też :)
Usuńmniam :D
OdpowiedzUsuń