Już dawno nic nie testowałam na platformie trnd, ale z takiej pysznej kampanii nie mogłam zrezygnować. Bardzo się cieszę, że się udało, ponieważ bardzo lubię nabiał, a Zottarelli jeszcze nie próbowałam. Jak się okazało mozzarella, znalazła nowych wielbicieli i będzie gościć u nas o wiele częściej.
Ser mozzarella jest obecnie wytwarzany głównie z mleka krowiego, a dzięki przetrzymywaniu w solonej zalewie nie
wysycha i ma charakterystyczny, delikatny smak. Idealny do przekąsek w prawdziwie włoskim stylu: przystawek, pysznych sałatek oraz wielu innych dań. Produkty Zottarella, jak zapewnia producent wytwarzane są z mleka pochodzącego od krów karmionych paszą wolną od genetycznie modyfikowanych organizmów i pochodzących z Europy. Wszystkie używane surowce dodatkowe np. bazylia również są wolne od GMO. Firma Zott obejmuje wszystkie produkty i dostawców kontrolami prowadzonymi przez niezależnych instytut badawczy, aby zapewnić zdrowe i wartościowe artykuły.
Ambasadorzy tym razem muszą wykazać się kreatywnością i przygotować danie z Zottarellą, a że majówka w pełni, to również okazja by zabłysnąć w towarzystwie pysznymi i zdrowymi daniami z mozzarelli. Bo mozzarella to nie tylko zestaw z
pomidorem, choć u nas i taka klasyka musiał się pojawić. Muszę przyznać, że to jedna ze smakowitszych kampanii testerskich. Zottarellę polubili moi najbliżsi, w naszym domu pojawiły się nowe pomysły na dani, a ja mogłam w prosty sposób zaskoczyć swoich gości. Zottarella ma szerokie i ciekawe zastosowanie, które nadal będę odkrywać, bo przecież słowo "mozzarella", wywodzi się z włoskiego czasownika "mozzare" - odrywać.
Każdy ambasador otrzymałam:
Każdy ambasador otrzymałam:
• Przewodnik po projekcie
• Książeczkę Twoje Badania Opinii
• Książeczkę Twoje Badania Opinii
• Przepiśnik
Zottarella z pomidorami i oliwkami |
Więcej na temat możliwość testowania różnych produktów znajdziesz w Gdzie za darmo testować produkty? oraz Gadżety, próbki i testy produktów.
Bardzo się cieszę, że
tu jesteś! Mam nadzieję, że wpis Ci się spodobał.
Zapraszam do komentowania tu lub na FB. Pozdrawiam!
Zapraszam do komentowania tu lub na FB. Pozdrawiam!
Nie jestem fanką takiego sera ale czasem do przekąsek albo sałatek używam :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam mozzarellę z pomidorkami :)
OdpowiedzUsuńZottarella spełnia moje oczekiwania, jest smaczna, sprężysta, soli w sam raz, dobrze wyczuwalna jest bazylia. Ciekawy wariant Zottarelli to kubeczek z kulkami, które są wygodne w użytkowaniu, świetnie nadają się do sałatek, do koreczków, czy szaszłyków.
OdpowiedzUsuńBardzo fajne sposoby na wykorzystanie Zotarelli! Ja też cenię ją za smak, konsystencję, wilgotność no i skład! :)
OdpowiedzUsuńJak kolorowo na talerzykach:) Fajne przepisy z Zotarellą.
OdpowiedzUsuńALe narobilas mi smaku na mozarelle ze świezymi pomidorkami koktajlowymi :)
OdpowiedzUsuńPyszna mozarella. Nigdy nie byłam fanką tego typu serów ale po spróbowaniu Zottarelli na stałe zagościł w mojej lodówce.
OdpowiedzUsuńDzięki platformie trnd. ja również załapałam się na ten smaczny projekt. Zottarella jest pod każdym jednym względem znakomita. Jestem zachwycona jej śmietankowym i idealnie zrównoważonym smakiem. Jest to ser uniwersalny, który znakomicie komponuje się z wieloma potrawami. Osobiście uwielbiam go ze świeżą bazylią i malinowymi pomidorami. Mozzarellę fajnie się kroi, ponieważ jest sprężysta i co najważniejsze nie kruszy się. Jestem na tak.
OdpowiedzUsuńBardzo pyszny ser,który możemy użyć w bardzo wielu postaciach. Idealny zarówno na zimno jak i na ciepło. Choć za serem żółtym nie przepadam to mozarella firmy Zott idealnie trafia w moje gusta. Jestem pewna że na stałe zagości tak samo w naszych sercach jak i na mojej liście zakupów.
OdpowiedzUsuń